Red Light District – Amsterdam

0

Red Light.. Red Light..Işıkların ortasında, kıpır kıpır canlı kadınlar camekanların arkasında müşterilerini bekliyorlar, gelen giden çok ama içlerinde barındırdığı hüzünlü hikayeler ve gözlerinin içinde gördükleriniz ise yüreğinizi burkar. 


Şehrin ortasında bir utanç kaynağı.. ilk bakışta belkide gözünüze çok güzel, çok modern gözükebilir. Ama orada çalışan daha doğrusu çalışmak zorunda bırakılan kadınların durumunu düşündükçe çok büyük bir turizm ve gelir kaynağı olmasına rağmen neden halkın Red Light’ın kapatılmasına dair baskı yaptığını anlayabiliyorsunuz. Red Light kapatılmıyor, sadece şehir dışına taşınıyor, bir nevi unutturulmak isteniyor ya da göz önünden kaldırılıyor. Hiçbir şey değişmeyecek işin aslı.. 


Gidip gördüğünüzde neler göreceksiniz: Camekanların arkasında kadınlar (erkek hiç görmedim), envai çeşit sex shoplar, birbirinden ünlü clublar ve bunların aralarında yer alan coffee shoplar. Diğer detayları ise C anlatsın.. 

Eveeeet geldik en can alıcı yere. ”Arkadaş ne işiniz vardıda o kadar gezilcek yer varken Amsterdam’a gittiniz? Nerden esti Amsterdam?” sorularının cevabına. 


Daha önce İstanbul Yolcusu Kalmasın yazımda da bahsettiğim gibi herşey Ali arkadaşımın başının altından çıktı. Red Light District’in kapatılacağını 2012’de tamamen şehir dışına taşınacağını, ölmeden dünya gözüyle görülmesi gerektiğini beynimize o işledi. Yoksa öyle gezmek mezmek bizim aklımızda hiç yoktu =). (O kadar anlatıp anlatıp kendisi gelmedi ama neyse önemli değil.)


Durum böyle olunca tabi çok büyük beklentiler ve hayal gücüyle gittik Red Light District’e. Coffee shoplar harika söylenecek söz yok. Her türlü mantar, ot ne ararsanız var. Hatta sokak aralarına girdikçe 10 dakikada bir yanınıza bir torbacı bile geliyor coffee shoplar size yetmezse. Adım başı sex shop. Hatta outletleri bile var =) Yanlız 1-2 gün geçirdikten sonra anlıyorsunuz ki aslında Red Light Hollandalıların çok fazla bulunduğu biryer değil. Özellikle mesai saatleri bittikten sonra Red Light’ta Hollandalı kalmıyor gibi birşey. Bunun nedenini ev sahibimizden öğreniyoruz. Çoğu burayı utanç kaynağı olarak görüyor. Coffee shoplara yada mağzalara lafları yok ama kadınların çoğu dünyanın heryerinde olduğu gibi buralarda da zorla çalıştırılıyor. Aslında bu sadece Amsterdam’ın değil dünyanın neresinde olursa olsun büyük bir utanç kaynağı. 

Red Light’ta foto çekebilirsiniz ama kadınların fotolarını çekmeye kalkarsanız dayak yersiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.